AVK Grubu, AVK Smart Water (AVK Akıllı Su) adında yeni bir şirket kurdu

Yeni grup şirketi, ana ürün gruplarının içerisine akıllı çözümler ekleyerek, su endüstrisi için akıllı ve veri ile yönetilen bir geleceği ve dijital dönüşümün zirvesinde kalmayı hedefliyor. İlk çözümler bu yaz aylarında görücüye çıkacak. 15-03-2020

AVK uzun yıllardır iş kolunun daha fazla dijitalleşmesini umuyordu. Yeni şirketin genel müdürü Lars Bo Kristensen’e göre bu tam olarak AVK Smart Water’ın başarmaya çalıştığı şey;

“Vanalar ve hidrantlar gibi ana ürünlerimize eklenecek yeni dijital ve akllı çözümler geliştirerek, tüm dağıtım şebekesinin görüntülenebilmesini sağlıyoruz. Edindiğimiz bilgi şebekenin genel durumu ile ilgili daha iyi bir görüş edinmemizi ve su kayıplarını azaltmayı sağlarken şebekeyi optimize etmemizi ve bakım yapmamıza da imkan veriyor. Bu ayrıca bize vanaların konumu ve şebeke basıncı gibi parametreler ile ilgili içgörüler de sağlıyor.”

Veri, elektronik ve bilgi teknolojisi geliştirme becerilerinin birleşimi

20 kişiden oluşan ekip çoğunlukla bilgi teknolojisi, veri ve elektronik bilgisi gerektiren IoT (eşyaların interneti) çözümleri sunan geliştiricilerden oluşuyor. 

İlk çözümler 2020 yazında

Lars Bo Kristensen, AVK Smart Water’dan gelecek ilk çözümlerin yakın zamanda hazır olmasını bekliyor “Bir süredir birkaç öncül proje üzerinde çalışıyoruz ve ilk çözümlerin yaz aylarında piyasaya sunulmasını bekliyoruz. Şu anda devam eden pilot projelerimiz var.”

Müşteriler bu akıllı ürünlere de mevcut AVK tedarikçileri üzerinden ulaşabilecek. 

AVK grubu dijital çözümler sunma konusunda büyük bir iş potansiyeli görüyor. Grup finansal direktörü Lars Kudsk’un Aralık ayında grubun rekor kıran son dönem verilerini açıklarken CleantechWatch’a verdiği demece göre; “Ürün portföyümüzü akıllı çözümleri kapsayacak şekilde genişletebilirsek büyük bir büyüme potansiyeli mevcut, bu alan son zamanlarda üzerine oldukça fazla ilgi ve yatırım çekiyor. Akıllı su çözümleri şu anda hem Danimarka’da hem de dünya genelinde büyük talep görüyor”.  

İNDİR

Akıllı basınç yönetimi

Su, büyük bir saygıyla korumamız ve kullanmamız gereken kıt bir kaynaktır.