Tilting Tip Çekvalf Tanıtımı

Elastomer sitli tilting çekvalfler ve eğik metal sitli tilting çekvalfler 30-10-2019

AVK’nın İtalyan alt kuruluşu, AC.MO tarafından imal edilen tilting çekvalf ürün gamımızı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Tilting çekvafler içmesuyu ve diğer nör sıvılar için tasarlanmıştır ve genellikle pompaj uygulamalarında geri akışı engellemek için kullanılır. Tilting disk açılmak için çok düşük bir basınç gerektirir.

Tilting çekvalfler, 874/00-001 Serisi

Elastomer siti, PN10/16, DN150-1600
Elastomer sit sızdırmaz bir kapanış sağlar. Ayarlanabilir kol ve ağırlık vananın kapanması esnasında su koçu darbesini engellemek için yardımcı olur ve konum göstergesi işlevi görür. 

Eğik sitli tilting çekvalfler, 875/00-001 serisi

Metal sitli, PN10/16, DN200-1000
Eğik sit akış geri dönmeden çok hızlı şekilde kapanarak darbe basıncı oluşumunu engeller.

Su koçu darbesi oluşumunu engellemek için ilave olarak her iki çeklvaf tipi de hidrolik damper ile kullanılabilir.

Ürün detayları ve Teknik föyler için yukarıdaki linkleri tıklayın. Çekvalfler ile ilgili daha fazla bilgiyi içgörüler kısmında bulabilirsiniz:

İçgörüler

Çekvalflere giriş

Çekvalfler genellikle boru hatlarına geri akışı engellemek için kullanılır. Bir çekvalf en basit haliyle akışın bir yönde gitmesine izin verirken, ters yönde boru hattını veya pompayı korumak için vananın kapandığı bir tek yönlü akış vanasıdır. Eğer çekvalfin takılı olmadığı bir durumda akış geri dönerse su darbesi oluşabilir. Su darbesi genellikle çok yüksek kuvvetler doğurur ve boru hattı veya ekipmanlara kolayca zarar verebilir.