Sürdürülebilirlik Raporu

Birleşmiş Milletler dünyayı daha sürdürülebilir olmaya teşvik etmek için tasarlanmış 17 adet Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi benimsemiştir. AVK olarak biz de sürdürülebilirliğin ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin vazgeçilemez önemde olduğuna inanıyor ve bu alanda bir fark yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz. 17-01-2020

Bu yıl 2018/2019 finansal raporumuza ek olarak bir sürdürülebilirlik raporu da yayınladık. Sosyal sorumluluğa ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine odaklandığımız raporumuz; misyonumuz, iş modelimiz ve tedarikçi yönetimi ve küresel hedefleri destekleyecek uygulamalarımız ile ilgili bilgiler içeriyor. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz sayesinde düzgün ve sürdürülebilir bir su altyapısının temelinin bir parçasıyız ve iş yapış şeklimizi çevreye fayda sağlayacak şekilde geliştirmeye odaklanmış durumdayız.

AVK’nın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili aldığı inisiyatifler şu şekilde:

  • Su, hijyen ve çevreye pozitif etki sağlayan projeleri kutlamak amacıyla müşterilerimiz ve iş partnerlerimiz için Dünya Su Günü yarışması düzenliyoruz.
  • Aarhus Üniversitesi, lider Danimarkalı su firmaları ve su idareleri ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz Su Yaz Okulu ile eğitime destek oluyoruz.
  • Atık depolama alanlarına hiç atık göndermeme hedefiyle üretimdeki atık malzemelerin tekrar kullanılması ile ilgili süregelen bir odağımız var. Üretim ve yönetimden gelen atıkların elleçlenmesi ile ilgili sorumluluk alıyor ve bu doğrultuda tüm atık ve yan ürünlerimizin döngüsel ekonominin bir parçası olma hedefini beyan ediyoruz. 
  • AVK şirketlerinin her biri için enerji tüketim verisini ve iyileştirme hedeflerini birlikte paylaşıyoruz. Ana hedefimiz artan üretime rağmen su ve enerji tüketim seviyemizi aynı seviyede tutmak.

Küresel bir pazar lideri olarak hem küresel hem de yerel ölçekte sorumluluk alarak kesin bir çerçeve sunan güvenlik, çevre, etik ve kalite ile ilgili grup politikaları belirledik.

Yılda iki kez kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında tüm AVK Grubunda sürdürülebilirlik projelerimizin durumu hakkında toplanan verileri ve belirlenmiş hedeflerin gerçekleşmesini kapsayacak raporumuzu yayınlayacağız.

İNDİR

AVK Sürdürülebilirlik Raporu 2022

Sürdürülebilirlik ve üretimimizin yan ürünlerini geri dönüştürmeye odaklanmak DNA'mıza derinden işlidir ve tüm operasyonumuzu etkilemektedir.